Apple a anuntat, marti, numirea unui fost executiv IBM, Mark Papermaster, in fruntea unui departament care va conduce echipele de dezvoltare ale produselor iPod si iPhone, angajare atacata in instanta de catre IBM, informeaza Reuters.Potrivit anuntului Apple, Papermaster are 25 de ani experienta in industrie si anterior a fost vicepresedinte la IBM.

Mark Papermaster a fost numit vicepresedinte in cadrul departamentului Devices Hardware Engineering, in locul lui Tony Fadell, care va ramane in companie si va ocupa functia de consilier al directorului executiv al Apple, Steve Jobs.

Pana in luna octombrie a anului trecut, Papermaster a ocupat functia de vicepresedinte al diviziei Blade Development din cadrul IBM, unitate care dezvolta calculatoare puternice pentru centre de date destinate segmentului companii.

Saptamana trecuta, IBM a intentat un proces in incercarea de a preveni aceasta numire, argumentand ca prin functia ocupata anterior in cadrul IBM, Papermaster a avut acces la secretele companiei, fiind obligat in acelasi timp sa nu lucreze pentru o companie rivala timp de un an de zile, din momentul plecarii din IBM.

Potrivit purtatorului de cuvant al IBM, Doug Shelton procesul este in desfasurare.

Anuntul Apple nu mentioneaza nimic despre atacul in instanta al IBM, mentionand doar ca Tony Fadell si sotia sa Danielle Lambert, care in prezent este vicepresedinte al departamentului de Resurse Umane in cadrul Apple, "isi reduc rolurile" in cadrul companiei pentru a petrece mai mult timp in familie.