Actiunile companiei Yahoo au scazut la cel mai mic nivel din ultimii 5 ani, miercuri, dupa ce Steve Ballmer, CEO la Microsoft, le-a spus investitorilor la intalnirea anuala a companiei ca nu este interesat de achizitionarea Yahoo. Cu toate acestea, Ballmer a declarat ca Microsoft ramane deschis la negocierea unei intelegeri mai restranse, care sa presupuna implicarea companiei de software in afacerea Yahoo.

"Am terminat cu discutiile pentru achizitionarea Yahoo. Trebuie sa mergem mai departe", a declarat Steve Ballmer, potrivit Market Watch. Ballmer a adaugat insa ca vede in continuare o "oportunitate interesanta" intr-o eventuala intelegere cu Yahoo privind algoritmul de cautare al companiei din urma. Microsoft a facut o oferta separata anul acesta pentru servicul de cautare online al Yahoo, dupa ce negocierile privind achizitionarea totala a companiei au esuat.

Declaratia lui Ballmer, a fost facuta la doar cateva zile dupa anuntul Yahoo potrivit caruia CEO-ul Jerry Yang va demisona. Aceasta miscare a fost interpretata de multi ca fiind o noua incercare a companiei de a fuziona cu Microsoft. Dar, desi vestea demisiei lui Yang a determinat o crestere pe termen scurt a actiunilor Yahoo, comentariile lui Ballmer de miercuri au facut ca actiunile sa scada cu mai mult de 17%, la 9.24 de dolari, cel mai scazut nivel al acestora din martie 2003. De asemenea, si actiunile Microsoft au scazut cu doua procente, la 19,07 USD.

Yahoo a refuzat anul acesta o oferta de cumparare de la Microsoft de 33 de dolari pe actiune. In cele din urma, Microsoft a renuntat la negocieri in luna mai, nereusind sa ajunga la o intelegere cu Yahoo asupra pretului actiunilor.