Un judecator federal din Seattle a dispus ca Steve Ballmer, CEO al Microsoft, sa fie chemat sa depuna marturie intr-un proces intentat companiei, scrie PC World. Microsoft e acuzata ca si-a indus clientii in eroare intr-o campanie pentru sistemul de operare Windows Vista, la care computere vandute cu un sistem de operare mai vechi erau prezentate ca fiind 'Vista Capable', desi puteau rula numai o versiune extrem de simpla a Vista.

Ballmer cunoaste extrem de bine cele intamplate in 2006 si de aceea trebuie audiat pe aceasta tema, spune judecatorul Marsha Pechman de la U.S. District Court - Western District of Washington. Depozitia lui Ballmer se va produce in maximum 30 de zile si nu va dura mai mult de trei ore.

Plangerea a fost depusa anul trecut, iar Microsoft e acuzata ca majoritatea computerelor etichetate ca fiind "Vista Capable", intr-o campanie de marketing care a inceput in 2006, nu puteau rula deloc Vista sau puteau functiona greu cu versiunea Vista Premium.

Cei de la Microsoft s-au straduit sa-l scoata pe Ballmer din chestiune, sustinand ca nu a fost implicat in discutiile operationale legate de programul Vista Capable. Totusi, partea adversa a obtinut participarea lui Ballmer, sustinand ca acesta stie foarte bine subiectul pe care l-a discutat si cu CEO-ul Intel.