Toby Coppel, seful operatiunilor Yahoo pentru Europa si Canada a renuntat la post si va fi inlocuit de Rich Riley care lucreaza la Yahoo de zece ani, noteaza The Guardian. Odata cu schimbarea de conducere se schimba si sediul central al Yahoo Europa, de la Londra, la Rolle, Elvetia.

Cei de la Yahoo su subliniat ca plecarea lui Coppel nu are nicio legatura cu plecarea recenta a CEO-ului Yahoo, Jerry Yang.

Coppel a venit la Yahoo in 2001 ca parte a echipei adusa de Terry Semel, care conducea pe atunci compania. In cele 18 luni petrecute la conducerea operatiunilor din Europa a pus in practica un program de reducere a costurilor care a inclus si concedieri.

"Numirea lui Riley reprezinta o noua faza in evolutia operatiunilor noastre in Europa si Canada si ne permite sa construim in continuare pe fundatia bine pusa la punct de Coppel", a declarat Sue Decker, presedinte Yahoo. E de asteptat ca si Riley sa continuie politica de reducere a costurilor, iar Coppel va ramane la Yahoo pana in primavara sa-l ajute in perioada de tranzitie.