Yahoo! va anunta miercuri ca va concedia 1.500 de angajati, circa 10% din forta de munca totala, dupa ce compania spusese in octombrie ca pana la finalul anului va face disponibilizari, scrie Reuters, citand surse apropiate companiei.

Informatii despre anunt au aparut si pe blogul All Things Digital saptamana aceasta si e de asteptat ca zonele cele mai afectate de concedieri sa fie resursele umane si finantele.

Blake Jorgensen, director financiar la Yahoo!, declara acum doua luni ca se va renunta la o parte din angajati daca situatia economica se va deteriora mai mult. Yahoo! anuntase ca isi va reduce numarul de angajati in pietele unde forta de munca e mai scumpa, insa va face angajari in pietele mai ieftine, precum Europa de Est, India si Asia de Sud-Est.

Yahoo! este la saptamani distanta de gasirea unui succesor pentru conducerea companiei, dupa demisia lui Jerry Yang si mai are inca de redus lista de candidati pentru aceasta pozitie, o numire urmand a fi facuta in ianuarie sau poate chiar mai tarziu, scria marti Bloomberg. Potrivit Wall Street Journal, fostul director executiv al grupului Vodafone, Arun Sarin, se numara printre persoanele luate in calcul pentru aceasta functie.