Filiala romaneasca a Microsoft a revizuit in scadere estimarea privind cresterea cifrei de afaceri in anul fiscal curent, de la 35%, la 20%, din cauza conditiilor economice turbulente, a declarat Calin Tatomir, noul sef al filialei. El spune totusi ca isi doreste ca in trei ani numarul angajatilor Microsoft in Romania sa se dubleze si crede ca lucrul e realizabil, deoarece criza financiara nu va tine la nesfarsit.

Microsoft Romania a inregistrat in primele cinci luni ale anului fiscal curent, inceput la 1 iulie, o crestere cu 60% a afacerilor, insa pentru intreg anul fiscal ce se va incheia in iunie 2009 prognoza indica o crestere de 20%, mult sub media de 50% din ultimii ani. Tatomir spune ca este o estimare realista, iar in primele luni din 2009 cresterea va fi sub estimarile initiale. "O sa avem un guvern nou, ne temem de niste masuri populiste, de o inflatie care va fi galopanta, deci suntem realisti in estimarile noastre (...) Am incercat sa nu prevedem o crestere prea mare fiindca economiile din aceasta zona a Europei sunt mult mai influentabile si mai fragile".

Microsoft are in prezent aproape 270 de angajati in Romania, distribuiti aproape egal intre filiala propriu-zisa si centrul de suport. "Visul meu este ca in trei ani sa ajungem la 500 - 600 de angajati", spune Tatomir care crede ca tinta e realista, chiar daca acum estimarile de afaceri au fost reduse. "Am tot spus ca aceste turbulente economice nu vor dura la nesfarsit, daca dureaza un an, doi ani sau trei probabil ca visul meu va fi decalat cu aceasta perioada de timp", spune Tatomir care este la conducerea Microsoft Romania de la 15 octombrie, cand l-a inlocuit pe Silviu Hotaran.

Tatomir se asteapta ca numarul angajatilor sa treaca de 300 in vara lui 2009 si spune ca Microsoft isi va ajuta partenerii aflati in dificultate financiara printr-un program special gandit pentru ei.

In anul calendaristic 2007, Microsoft Romania a avut o cifra de afaceri de 81,7 milioane lei si un profit net de 18,66 milioane lei, conform site-ul Ministerului Finantelor. Cu un an inainte filiala a avut afaceri de 56 milioane lei si un profit net de peste 14 milioane lei.