Compania elvetiana Logitech va renunta la 15% din cei 9.400 de angajati dupa ce vanzarile din luna decembrie au fost foarte slabe, noteaza Associated Press. Compania isi revizuise deja in scadere tintele pentru anul fiscal curent, insa nevoia stringenta de a reduce costurile o face sa recurga si la concedieri.

Presedintele companiei, Gerald P. Quindlen, spune ca vanzarile en-detail au fost extrem de slabe luna trecuta si nu dau semne ca si-ar reveni, astfel ca trebuie luate masuri adaptate unei recesiuni de lunga durata, iar concedierile sunt solutia.

Logitech produce mouse-uri, boxe, webcam-uri si tastaturi, iar in octombrie anuntase reducerea tintelor pentru profitul operational si venituri, de la 15% in ambele categorii, la 5%, rspectiv 8%, pentru anul fiscal curent ce se va incheia in martie.

Logitech produce boxe si pentru playerele iPod ale Apple. Compania anuntase in decembrie productia mouse-ului cu numarul un miliard, iar in prezent produce lunar cam 8 milioane de mouse-uri pe care le vinde in 100 de tari.