Actiunile companiei Lenovo au fost suspendate de la tranzactionare la bursa din Hong Kong, pe fondul unor zvonuri ce indica o restructurare masiva a companiei, dupa ce Lenovo a pierdut cota de piata in ultimul an, noteaza Reuters.

Compania nu a oferit explicatii privind motivele suspendarii tranzactiilor, insa piata e plina de zvonuri privind o restructurare a producatorului ce va afecta si managerii de varf. Cota de piata a Lenovo pe piata mondiala a PC-urilor a scazut de la 8% in trimestrul al treilea din 2007, la numai 7,4% un an mai tarziu, dupa ce concurenti precum Toshiba, Acer si Asus au castigat teren.

O revista chineza scria recent ca Lenovo, care in 2005 a cumparat pentru 1,25 miliarde dolari divizia de PC-uri a IBM, va concedia 200 de angajati de la sediul central din Beijing. In plus, compania a inghetat angajarile, iar in viitor ar putea urma disponibilizari si la fabrici.

Cotidianul economic China Business News scria recent ca Lenovo intentioneaza sa-si unifice operatiunile din China si Rusia cu cele din regiunea Asia - Pacific.

Goldman Sachs nota ca, desi al patrulea mare comerciant mondial de PC-uri a facut eforturi de restructurare inca de la jumatatea anului trecut, e foarte probabil sa urmeze si alte schimbari majore.