Producatorul japonez de componente electronice TDK a anuntat joi ca va disponibiliza 8.000 de angajati si va inchide patru fabrici din afara granitelor tarii, pentru a face fata provocarilor aduse de criza economica, potrivit publicatiei irlandeze RTE Business. Anuntul a venit la scurt timp dupa ce TDK a estimat o pierdere neta de 28 miliarde yeni (301 milioane dolari) pentru anul financiar care se incheie in martie 2009.

"Inca de la inceputul celui de-al treilea trimestru, comenzile companiei au scazut intr-un mod mai drastic decat se estimase", au precizat oficialii TDK intr-o declaratie.

TDK, care a cumparat anul trecut producatorul german de componente electronice Epcos, a anuntat ca se asteapta la mentinerea unui nivel scazut al comenzilor pentru ultimul trimestru al anului fiscal, precum si la un yen puternic, care vor cauza reducerea veniturilor din afacerile internationale.

Anterior, TDK anticipase un profit net anual de 25 miliarde yeni, in scadere fata de cele 71,46 miliarde yeni cu un an in urma. Compania si-a redus de asemenea estimarea privind nivelul veniturilor anuale de la 795 miliarde yeni la 673 miliarde yeni.

Presedintele producatorului japonez, Takehiro Kamigame, a precizat ca planurile de restructurare vor costa 15 miliarde yeni si vor duce la o marire a profitului operational anual cu 62,9 miliarde yeni.