Google renunta la 100 de persoane care se ocupau cu recrutarea de noi angajati si inchide trei birouri de inginerie, noteaza Reuters. Informatia dovdeste ca scaderile din economie nu ocolesc nici macar companiile care pareau extrem de bine plasate.

Informatia a fost publicata pe blogul oficial al companiei unde este citat Laszlo Bock, vicepresedinte al operatiunilor de HR. El spune ca Google va continua angajarile, insa intr-un ritm mult redus si adauga ca inrautatirea conditiilor economice i-a facut sa ia aceasta masura.

Numarul de angajati concediati este foarte mic, insa ingrijorator este ca sunt primele concedieri ai unor angajati full-time din istoria Google, spune un analist de la Collins Stewart, citat de Reuters.

Google, care va prezenta rezultatele financiare saptamana viitoare, sufera si ea dupa ce companiile au decis sa aloce tot mai putini bani pentru publicitate.

Google a facut in ultima vreme o serie de reduceri de cheltuieli, a mai taiat din privilegiile angajatilor si a decis sa faca anul trecut petreceri mai putin pompoase, fata de alti ani.

Google are circa 20.000 de angajati, iar la recrutare lucreaza aproape 500.