Intel a anuntat ca profitul net a scazut cu 90% in ultimul trimestru al anului trecut, iar vanzarile s-au dus in jos cu 23%, noteaza CNN Money. Analistii se asteptau la aceste rezultate slabe, dupa ce vanzarile s-au diminuat iar Intel a modificat de doua ori in scadere estimarile financiare din trimestrul trecut. Compania se abtine sa faca prognoze pentru anul in curs, din cauza incertitudinilor din economie.

Profitul net al Intel in ultimul trimestru a scazut la 234 milioane dolari, fata de 2,27 miliarde dolari, in ultimul sfert din 2007. Vanzarile au scazut cu 23%, de la 10,7 miliarde, la doar 8,2 miliarde dolari.

Rezultatele au fost conform asteptarilor analistilor de pe Wall Street, insa Intel a spus ca situaita e dificila, fiind prima data in ultimii 20 de ani cand castigurile din ultimul trimestru au fost mai slabe decat in al treilea trimestru.

Compania nu a dat prognoze financiare, motivand ca situatia economica e incerta si nu se pot face previziuni pe termen lung. Totusi, in interiorul companiei se vorbeste de asteptari legate de vanzari in jurul a sapte miliarde dolari in trimestrul curent.

Intel, care are 84.000 de angajati pe plan mondial, spune ca in momentul cand situatia economica se va redresa, e pregatita sa reia cresterea si estimeaza ca in a doua parte a anului marjele de profit se vor intoarce la un nivel sanatos.