Comisia americana pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) examineaza anunturile Apple referitoare la problemele de sanatate ale directorului executiv al companiei, Steve Jobs, pentru a se asigura ca investitorii nu au fost indusi in eroare, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei, informeaza Reuters. Declansarea anchetei SEC nu inseamna ca investigatorii au observat semne clare de nereguli, sustin sursele.

Oficialii SEC si Apple nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii.

Saptamana trecuta, seful Apple, Steve Jobs, a anuntat ca isi ia concediu medical pana la finalul lunii iunie, din cauza unor probleme de sanatate mai grave decat se credea initial. Informatia a uimit pe multi, vorbindu-se despre posibilitatea ca Steve Jobs sa se retraga din functie. Valoarea actiunilor companiei a scazut semnificativ dupa anunt.

La inceputul lui ianuarie, Steve Jobs a anuntat intr-o scrisoare publica faptul ca sufera de un dezechilibru hormonal, dar ca se trateaza si problemele se vor rezolva in cateva luni. El a vrut atunci sa-i linisteasca pe cei care spuneau ca se afla pe patul de moarte si ii asigura pe toti ca va ramane la conducerea companiei.

Un comunicat pe aceeasi tema a fost dat in aceeasi zi (5 ianuarie) si de catre echipa de conducere Apple.

Potrivit Bloomberg, actiunile Apple au crescut cu 4,2% pe 5 ianuarie, dupa ce Steve Jobs a anuntat ca sufera de un dezechilibru hormonal, din cauza caruia a slabit foarte mult, acesta fiind primul anunt oficial privind starea de sanatate a acestuia, din august 2004, cand Jobs a dezvaluit ca a fost operat cu succes de o forma rara de cancer pancreatic.

De pe 14 ianuarie, cand Jobs a anuntat ca-si va lua pentru cateva luni concediu medical, si pana in prezent, valoarea actiunilor Apple a scazut cu 8,4%.