Saptamana trecuta, in Gradinita Bambi din Bucuresti a fost lansat un program, „Gradinita IT, tehnologie pentru cei mici”, destinat atat copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani cat si parintilor acestora. Cursurile, structurate in trei module, isi propun sa invete copii cum sa lucreze cu computerul, parintii avand in acelasi timp acces la aplicatii de control parental.

Copiii au la dispozitie un laborator IT complet utilat si vor fi supervizati de un psiholog si un pedagog. De asemenea, parintii urmaresc pasi importanti in aplicatiile de Control Parental, in laboratoare de lucru, urmand a putea lucra si seta software de Control Parental pentru o mai buna relationare si intelegere a gradului de evolutie al copiilor.

Primul modul, "initiere in lucrul cu calculatorul", intentioneaza acomodarea copiilor cu fiecare componenta in parte a unui calculator. Modulul este programat sa inceapa la jumatatea lunii februarie 2009 si este alcatuit din 8 sedinte. Al doilea modul, care dureaza 24 de sedinte, urmareste aprofundarea lucrului cu calculatorul prezentandu-se informatii cu privire la sistemul de operare, software, programe, lucrul cu ferestre, lucrul cu fisiere, desenare, mail, etc.

In fine, cel de-al treilea modul, cu o durata de doua zile, se adreseaza parintilor invatandu-i sa creeze restrictii si sa urmareasca istoricul calculatorului in fiecare zi. Cursul este insotit si de o sedinta alaturi de un psiholog.

Proiectul a fost lansat de „lacraru.ro”(www.lacraru.ro) si sustinut de radio ItsyBitsy, revista SuperBebe, Gradinite.com, Biogenis, Logitech, Asus, D-Link Romania si Intel Romania.