Yahoo! a inregistrat in trimestrul patru al anului trecut rezultate financiare peste estimarile de pe Wall Street, gratie unor reduceri de costuri intr-o piata a publicitatii slabita, actiunile companiei crescand cu peste 5%, potrivit Reuters. Totusi, in ultimul trimestru din 2008, Yahoo! a inregistrat pierderi nete de 303 milioane dolari, iar estimarile pentru primul trimestru din 2009 sunt sub asteptarile analistilor.

Profitul operational pentru trimestrul patru din 2008, excluzand deprecierea unor active si costuri de restructurare, a crescut pana la 238 milioane dolari, sau 17 centi pe actiune, de la 205,7 milioane dolari, sau 15 centi pe actiune, in perioada similara a anului anterior. Rezultatul a fost peste asteptarile analistilor Reuters, care estimau in medie un profit de 13 centi pe actiune.

Incluzand insa deprecierea activelor si costurile de restructurare, Yahoo! a raportat o pierdere neta de 303 milioane dolari, sau 22 centi pe actiune. Veniturile brute au scazut cu 1% pana la 1,81 miliarde dolari, in timp ce veniturile nete au fost de 1,375 miliarde dolari, in linie cu estimarile de pe Wall Street referitoare la venituri nete de 1,371 miliarde dolari.

Noua sefa Yahoo!, Carol Bartz, este dispusa la negocieri

Noua directoare executiva a Yahoo!, Carol Bartz, a tinut sa anunte public faptul ca nu s-a alaturat Yahoo! pentru a vinde compania si nici nu are o idee preconceputa de a incheia un acord numai in domeniul diviziei de cautare a Yahoo!, dar ca "toate cartile sunt pe masa". Microsoft a anuntat ca nu mai este interesata de preluarea integrala a Yahoo!, dar ca ar putea analiza un acord privind exclusiv divizia de cautare Yahoo!.

Carol Bartz l-a inlocuit pe co-fondatorul Jerry Yang in functia de director executiv al Yahoo!, luna trecuta. Yang, care a detinut aceasta functie timp de 18 luni, a fost vazut de investitori drept principalul impediment in calea unui acord cu Microsoft, si multi au sperat ca numirea lui Bartz va reporni discutiile.

Estimari in scadere pentru primul trimestru din 2009

In acelasi timp, Yahoo! a facut estimari privind profitul operational si pentru primul trimestru din 2009, estimari sub asteptarile analistilor, dar nu a facut si obisnuitele estimari pentru intreg anul, fapt care a dezamagit anumiti analisti si a reliefat inca o data perioada de nesiguranta prin care trece compania.

Yahoo! a spus ca asteapta un profit operational inainte de taxe si impozite de circa 365 milioane - 415 milioane dolari, sub estimarile analistilor de circa 485 milioane dolari.