Numarul vizitatorilor site-urilor de comert electronic din Romania a crescut semnificativ in 2008, pe fondul informatiilor tot mai alarmante privind criza financiara, potrivit datelor sistemului de monitorizare a traficului online Trafic.ro. Numarul vizitatorilor acestor site-uri, dar si al celor din categoria afaceri/comert, a crescut de la sfarsitul lui august, cand presa a inceput sa vorbeasca despre criza financiara, iar in octombrie, cand criza a devenit un subiect predilect, numarul vizitatorilor de site-uri de afaceri/comert a scazut, spre deosebire de cel al site-urilor de comert online, care a crescut pana la sfarsitul anului.

"Desi evolutia din luna decembrie poate fi explicata prin comportamentul pe care utilizatorii il au de obicei in aceasta perioada a anului, evolutia celor doua categorii in ultima perioada a anului 2008 indica un interes crescand fata de site-urile din categoria Comert electronic", se arata in comunicatul Trafic.ro.

Datele statistice arata ca in primele luni din 2008, numarul de vizitatori inregistrati de ambele categorii a avut o tendinta descendenta, cresterea incepand in luna august a anului trecut. In luna ianuarie a anului trecut, in categoria Afaceri/Comert din trafic.ro erau 6.014 site-uri active, fata de 1.801 in categoria Comert electronic. In decembrie, numarul celor din categoria Afaceri/Comert a ajuns la 7.298 site-uri active, spre deosebire de numai 2.526 in categoria Comert electronic. Totusi ritmul de crestere a numarului de site-uri de comert electronic a fost mai mare comparativ cu cel al site-urilor din categoria de afaceri/comert.