Furnizorul american de solutii IT Perot Systems are in prezent 80 de angajati, saptamana aceasta si-a inaugurat un nou sediu in Bucuresti si isi propune sa-si dubleze cel putin efectivele din tara. Reprezentantii companiei au spus, intr-un interviu pentru Hotnews.ro, ca e greu de prevazut cat de repede va creste numarul de angajati, mai ales in contextul crizei actuale cand pana si predictiile pentru urmatoarele doua - trei luni sunt imposibil de facut.

Perot Systems e decisa sa isi extinda activitatea in Romania, in prezent are 80 de angajati in tara, dintre care majoritatea covarsitoare sunt in Bucuresti, iar restul in doua mici birouri in vestul tarii, spune directorul pentru Romania, Ciprian Constantineanu. Compania a inaugurat saptamana aceasta un sediu nou in capitala, care e ocupat in proprtie de sub 50%, dar ar trebui sa fie ocupat in proprtie de 100% intr-un interval de timp pe care seful pentru Romania nu a putut sa-l precizeze.

Perot System rezista crizei fiindca a preferat sa nu se intinda prea mult ci sa se concentreze pe doar cateva domenii si anume oferirea de solutii IT pentru companiile din sectorul medical, din cel comercial, din financiar bancar si din telecom. Doar in SUA, Perot Systems furnizeaza solutii si pentru Guvern.

In prezent, compania produce in Romania doar pentru clienti externi, insa este in discutii si cu un potential client autohton, a spus directorul pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Ferenc Szelenyi. Printre clientii deserviti din Romania se numara T-Home, divizie a Deutsche Telekom dar si o serie de companii americane din medicina.

Constantineanu spune ca planurile pentru Romania sunt variabile, insa compania cauta specialisti in admnistrare de sistem, Windows, Linux, messaging, centre de date si networking si in functie de cat de repede va gasi oamenii ia in vedere si diversificarea activitatilor pe care compania le desfasoara la noi.

Perot Systems are 23.000 de angajati pe plan mondial, dintre care mai mult de jumatate in SUA si aproape o treime in India. Compania a raportat venituri de 2,6 miliarde dolari pe plan mondial, din care 1,8 milioane dolari in Romania. Pentru 2008 cifrele nu au fost comunicate si nici prognoze pentru anul curent.

Compania a fost fondata acum 21 de ani de Ross Perot, miliardar texan si fost candidat la presedintia SUA.