Compania japoneza Sharp se adauga sirului de producatori japonezi de electronice care decid sa-si micsoreze forta de munca, dupa ce vanzarile au scazut puternic, noteaza BBC. Sharp va taia 1.500 de job-uri din Japonia si vrea sa faca economii de 2,2 miliarde dolari.

Vanzarile de LCD-uri au scazut simtitor, iar Sharp si-a schimbat si prognozele pentru anul financiar curent, de la profit de 130 miliarde yeni, la pierderi operationale de 39 miliarde yeni.

Si managerii de top vor avea salariile reduse si vor renunta la bonusuri. Sharp spune ca cele 1.500 de slujbe ce vor fi eliminate vor face ca numarul de angajati sa fie pe masura vanzarilor.

Nu numai vanzarile de LCD-uri au scazut, Sharp estimeaza ca si vanzarile de telefoane mobile vor scadea in acest an financiar, astfel ca si-a redus prognozele, de la 11,7 milioane unitati, la 10,7 milioane unitati.

Companiile japoneze de electronice au anuntat concedieri masive in ultimele saptamani. NEC va renunta la 20.000 de angajati, Panasonic la 15.000, Sony va taia 16.000 de job-uri iar Hitachi 7.000.