CEJ considera ca directiva privind pastrarea datelor de trafic a fost adoptata corect

de Marius Mihaiescu     HotNews.ro
Marţi, 10 februarie 2009, 12:13 Economie | IT

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a emis marti decizia in cazul Irlanda vs UE pe tema directivei pastrarii datelor de trafic. Irlanda, sustinuta de Slovacia, a considerat ca baza juridica (art 95 EC) pe care a fost adoptata directiva a fost incorecta si ca atare directiva trebuie anulata, scrie Bogdan Manolea, pe blogul lui.

CEJ a decis astazi ca directiva a fost corect adoptata de institutiile UE, avind de a face in esenta cu piata interna si nu cu investigarea infractiunilor. Decizia va putea fi citita in intregime pe site-ul CEJ dupa ora 14 00.

CEJ nu s-a pronuntat asupra aspectelor legate de viata privata, care astfel pot fi deduse in fata instantei supreme europene in cadrul altor cauze.

Doua cazuri sunt deja 'pe teava' pentru o astfel de actiune la CEJ - cazul Germaniei, unde exista deja o plingere la Curtea constitutionala (vezi reactia Grupului de lucru impotriva pastrarii datelor de trafic) si Irlanda (unde exista actiune intentata de Digital Rights Ireland in instantele nationale - vezi reactie TJ).

Comenteaza pe Drept & Internet - noutati si opinii.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

445 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version