La trei saptamani dupa ce anuntase ca va inchide cinci uzine mai vechi, producatorul de procesoare Intel anunta ca va investi sapte miliarde dolari pentru a mari si innoi trei uzine din SUA, noteaza Reuters. Anuntul nu este o surpriza, Intel spune ca investitiile vor sustine 7.000 de locuri de munca.

Compania va moderniza si mari uzinele din Oregon, Arizona si New Mexico. Circa 3,5 miliarde dolari vor fi investiti anul acesta iar restul in 2010. Intel spune ca va produce chip-uri mai mici mai rapide si cu consum redus de energie pe tehnologia de 32 nanometri.

Industria mondiala producatoare de procesoare nu o duce prea bine si se confrunta cu una dintre cele mai grele situatii. Rivalul AMD a anuntat recent ca va concedia 1.100 de oameni si isi va restructura operatiunile, dupa ce anuntase pierderi peste asteptari.

Nici de la Intel nu au lipsit vestile proaste, recent anuntase inchideri de fabrici in Asia si SUA, ca parte a unui plan de restructurare ce va elimina 6.000 de locuri de munca.