Un joc pe calculator care permite utilizatorilor sa violeze in grup femei virtuale si dupa aceea le obliga sa avorteze a fost retras de la comercializare de site-ul Amazon.com, relateaza telegraph.co.uk.

In RapeLay, personajul, dirijat de jucator, violeaza o familie formata dintr-o mama tanara si cele doua fete ale sale, intr-o statie de metrou.

Jocul era destinat initial doar pietei din Japonia, dar a intrat pe piata mondiala prin intremediul Amazon Marketplace.

Amazon a decis insa sa retraga jocul de la vanzare, dupa numeroasele plangeri venite din partea clientilor. "Am decis ca nu vom comercializa astfel de jocuri", a precizat un purtator de cuvant al companiei.

RapeLay a fost creat de casa de productie japoneza Illusion, care produce, pentru piata interna, o serie de jocuri pe computer cu tenta sexuala violenta. Alte titluri scoase pe piata sunt "Battle Raper" si "Artificial Girl".

Un purtator de cuvant al companiei a declarat: "Nu credem ca exista nicio problema cu acest software, in conditiile in supraveghetorii interni ai pietei l-au considerat potrivit pentru vanzare".

Rapelay, realizat in 2006, incurajeaza jucatorii sa forteze victima virtuala a violului sa avorteze. Daca nu reusesc acest lucru, femeia virtuala il arunca pe violator sub tren, potrivit prezentarii jocului.

Jocul permite, de asemenea, asocierea mai multor jucatori pentru violarea unei femei virtuale.