Un judecator federal a dat dreptate Google, dupa ce compania fusese chemata in instanta de un cuplu din Pittsburgh care a reclamat violarea intimitatii, dupa ce imaginea casei personale a aparut pe aplicatia Street View. Judecatorul a spus ca familia si-a facut mai mult rau iesind in public cu aceasta plangere si in orice caz, intimitatea nu le-a fost lezata asa rau, noteaza BBC.

Christine si Aaron Boring au dat Google in judecata, dupa ce casa le-a aparut pe programul Street View care ofera imagini 360 de grade la nivelul strazi dintr-o multime de orase din SUA, Europa, Asia si Australia. Cuplul a acuzat Google ca le-a violat intimitatea si s-a comportat intr-un mod neglijent.

Judecatorul federal Amy Reynolds a dat dreptate gigantului web, pe motiv ca sotii Boring ar fi avut alte mijloace pentru a-si proteja intimitatea, insa nu le-au folosit, iar iesind public cu acuzatiile si-au facut mai mult rau, din moment ce imaginea casei lor a fost republicata de nenumarate ori.

Cuplul cerea 25.000 de dolari despagubire, Google spune ca ia masuri pentru protejarea intimitatii in Street View, mascand fetele oamenilor si numerele automobilelor, insa subliniaza ca tehnologia satelitara din prezent face ca astazi nici macar in desert sa nu existe intimitate 100%.