Hackerul roman care-si spune unu recidiveaza si, dupa ce recent a spart site-ul Kaspersky si cel al unui partener portughez al BitDefender, sustine acum ca a patruns pe site-ul Symantec. Unu spune ca a profitat de o vulnerabilitate si a avut acces la date private, Symantec a retras si apoi modificat sectiunea site-ului care a fost afectata, insa spune ca datele private nu au fost in pericol si nu e o problema de securitate, noteaza PC World. Acelasi hacker sustine ca a spart si site-ul ziarului International Herald Tribune.

Unu sustine ca a gasit o vulnerabilitate pe o sectiune a site-ului Symantec - producatorul Norton Antivirus - unde partenerii pot descarca materiale de marketing. Hackerul a spus ca aceasta i-a permis accesul la baze de date confidentiale si observa cu ironie ca era vorba de o pagina in care se promovau programe care ar trebui sa ofere securitate, precum Norton Antivirus.

Symantesc admite ca sunt ceva probleme, insa spune ca acel bug nu poate fi exploatat pentru a permite accesul la baze de date.

Symantec a modificat sectiunea afectata, dar spune ca nu e vorba de o problema de securitate. PC World noteaza ca intamplarea, chiar daca e mult mai putin grava decat pare la prima vedere, poate afecta imaginea companiei.

Unu sustine ca a profitat de o vulnerabilitate si a putut sparge si site-ul cotidianului International Herald Tribune. El sustine ca a profitat de un parametru nesecurizat si a putut avea acces la un tabel cu parole a 161 de persoane care lucreaza sau colaboreaza cu publicatia, scrie darkreading.com.

IHT informeaza ca erorile au fost rezolvate dar a admis ca date sensibile au fost expuse.