Comisia Europeana vrea sa permita utilizatorilor sistemului de operare Windows sa-si aleaga singuri navigatorul de internet, fapt ce ar putea obliga Microsoft sa incorporeze in sistemele sale softuri produse de concurenti precum Google sau Mozilla, relateaza AFP.

"Comisia ar putea cere Microsoft sa ofere utilizatorilor o sansa reala de a alege ce navigator de internet sa fie instalat in Windows in locul Internet Explorer", a declarat marti un purtator de cuvant al CE.

Bruxelles reproseaza Microsoft ca abuzeaza de pozitia dominanta a Windows, instalat pe aproximativ 90% dintre PC-urile din intreaga lume, integrand in sistem propriul sau navigator, Internet Explorer.

Argumente similare, legate de integrarea aplicatiei MediaPlayer, au atras deja o condamnare a Microsoft, gigantul american fiind obligat sa comercializeze o versiune Windows fara acest soft.

Principalii concurenti ai Internet Explorer sunt Firefox, dezvoltat de Mozilla - cu o prezenta importanta pe piata europeana - si Chrome, lansat recent de Google.