Mai marii Apple si actionarii s-au adunat la Cupertino California pentru traditionala intalnire anuala, care insa a fost atipica, din cauza lipsei lui Steve Jobs. Sefii Apple i-au asigurat pe actionari ca Jobs se va intoarce in iunie, asa cum a promis si au vrut sa-i linisteasca pe cei care spun ca Jobs nu va mai reveni la sefia companiei.

Actonarii au fost asigurati ca Jobs se va reintoarce in iunie, asa cum a promis, si au mai spus ca el participa la luarea deciziilor importante. Totusi, conducerea a admis ca exista planuri pentru succesiune, in caz ca ceva rau se va intampla, dar nu au detaliat aceste planuri.

"El este inca implicat profund in luarea deciziilor, nimic nu s-a schimbat", a spus Arthur Levinson, director la Apple. Intrebarile despre sanatatea lui Jobs au fost putine, cei de la Apple nu au comentat pe acest subiect, iar la intalnire conducerea a prezentat situatia companiei ca fiind una buna.

Totul este ok - a fost mesajul pe care sefii Apple l-au transmis in mod repetat investitorilor. Directorul financiar Tim Cook a vorbit laudativ despre rezultatele financiare ale Apple, admitand insa ca si criza incepe sa "muste" din vanzari.

Presa de specialitate a tras deja primele concluzii despre adunare: fara Jobs a fost mare plictiseala, au tras unii concluzia. Altii sunt convinsi ca omul care se confunda cu Apple nu se va mai intoarce, dovada fiind si secretomania Apple, cand e vorba de sanatatea lui Jobs.

Jobs anuntase in ianuarie ca isi ia concediu medical pana in iunie, din cauza unor probleme de sanatate mai grave decat se credea.