Sefa Yahoo!, Carol Bartz a anuntat un plan de reorganizare gandit sa grabeasca luarea deciziilor, sa simplifice structura stufoasa de management si sa arate ca Yahoo! are o strategie de redresare, dupa ce a tot respins ofertele Microsoft, noteaza Reuters.

In incercarea de a simplifica structura de conducere a Yahoo!, diversele divizii de tehnologie si produs vor fi combinate intr-o singura entitate ce va fi condusa de directorul tehnic Ari Balogh.

In plus, Yahoo! imparte de acum lumea in doua regiuni: America de Nord si International, in loc de patru. Bartz, care conduce Yahoo! doar de sase saptamani, spune ca noua structura va repune compania pe picioare si o va face sa ia mai prompt decizii.

Bartz a facut reorganizarea dupa ce a discutat cu sefii de divizii, iar rezultatul este ca puterea si luarea deciziilor se concentreaza in jurul ei.

Bartz, care a condus Autodesk Inc inainte de Yahoo!, a aratat curaj si a schimbat multe in putinul timp de cand e la carma Yahoo!, insa doar reorganizarea nu e suficienta pentru a imbunatati situatia Yahoo!, crede Steve Weinstein, analist la Pacific Crest Securities.