Flamingo International, al doilea retailer de produse electronice, electrocasnice si IT&C de pe piata din Romania, a anuntat directionarea unui numar de contracte detinute de divizia de distributie, catre Asesoft Distribution. Flamingo International se orienteaza astfel catre o politica bazata pe vanzari directe.

Flamingo tine sa precizeze ca nu a transferat nici divizia de distributie a grupului, nici afacerea de distributie in totalitate. Obiectul tranzactiei il constituie cedarea catre Asesoft a unor contracte de distributie indirecta, ceea ce reprezinta doar o componenta din intreaga distributie a grupului. La nivelul anului trecut, proportia din cifra de afaceri aferenta respectivelor contracte era in jur de 15%.

“Renuntam la o parte a afacerii noastre unde este evidenta o eroziune a marjelor de profitabilitate, pentru a ne focaliza pe celelalte componente mentionate anterior, in timp ce Asesoft isi creste volumele pe segmentul sau de specializare, ceea ce devine esential pentru un astfel de business si, de asemenea, isi imbunatateste mixul de produse, crescandu-si avantajul competitiv”, declara Dragos Simion, presedintele consiliului de administratie al Flamingo International.

„Prin aceasta tranzactie avem ca scop concentrarea grupului nostru catre vanzarea directa orientata spre clientii finali, atat prin retail, cat si prin contracte corporate de dimensiuni mari. Astfel, ne vom orienta cu precadere asupra segmentului de piata catre care am alocat cele mai mari investitii de extindere in ultimii trei ani, respectiv conceptul de retail de suprafata mare, precum si vanzarile directe catre corporatii sau proiecte de infrastructura”, a declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

„Incheierea parteneriatului cu Flamingo International reprezinta un pas foarte important, care va asigura stabilitatea afacerii noastre pe termen mediu si lung, mai ales datorita relatiilor foarte bune pe care reprezentantii Flamingo le-au avut in zona de clienti si furnizori. Prin aceasta achizitie vom reusi sa ne crestem businessul anul acesta, chiar daca piata va scadea, deci suntem in grafic cu indeplinirea obiectivelor”, a declarat Iulian Stancu, director general Asesoft Distribution.

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania din anul 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice, fiind in acest moment unul dintre liderii de pe piata adresata.

Din anul 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.

Asesoft Distribution a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 127 milioane dolari, in crestere cu 22% fata de anul anterior, iar pentru 2009 isi propune afaceri de 130 milioane dolari.