Chrome a fost singurul browser care a ramas in picioare acum 10 zile la concursul de 'spart browsere' de la CanSecWest, Pwn2Own. Ca si data trecuta, Safari pe Mac a fost facut varza cu un zero-day exploit in aproximativ 10 secunde. Charlie Miller, autorul exploitului, a declarat senin ca nu mai are de gand sa divulge bugurile gratuit fabricantilor si ca are pretentia de a le valorifica financiar pe viitor. No comments, fiecare cu modelul lui de business…scrie Adrian Spinei, pe blogul lui.

Ceea ce mi s-a parut interesant a fost afirmatia lui Miller ca dintre, toate tintele, Safari + MacOS X a fost de departe cea mai usoara de busit. Copiii cu PowerBook-uri, sa nu spuneti ca n-ati stiut pe ce picior dansati !

Tot in acelasi spirit de raca PC-Mac, iata cea mai recenta realizare a marketingului Microsoft cu bataie directa spre Apple:

Microsoft ataca acolo unde doare adica la capitolul pret. 'Lauren' decide ca bugetul ei de 1.000$ nu este suficient de 'cool' pentru un Mac si-si cumpara cu 699$ o tristete de HP Pavilion cu procesor Turion si chipset video ATI Radeon 3200, numai potrivit pentru Solitaire. Ma gandesc ca daca il lua cu Linux era inca si mai ieftin. Mmmmm … key ?

Am incercat in acest week-end doua softuri interesante. Primul este Rainlendar, care dupa spusele multora este 'miezul miezurilor' in materie de calendare: stie si Outlook, Google, task-uri online, rupe tot. Dupa ce l-am integrat cu Outlook-ul meu, Rainlendar s-a transformat intr-un carnat absolut enorm plin cu texte suprapuse, ilizibile, care depaseau cu mult rezolutia verticala a ecranului. Probabil ca am un program un pic mai incarcat, de exemplu saptamana trecuta cam 60 de appointmenturi (numai o parte erau meetinguri, multe sunt pur si simplu repere pentru organizarea timpului petrecut la munca). Deci, Rainlendar cade.

Accept asadar orice sugestie de soft de calendar care sa se integreze cu Exchange/Outlook, cu Google Calendar, sa aiba si lista de task-uri si client de Symbian. Eventual sa fie intuitiv, doar cand ma uit la el sa priceapa imediat cum vreau sa-mi petrec saptamana.

Alta dezamagire a fost Rockbox (un firmware alternativ, open-source, pentru playere audio) care instalat pe batranul si credinciosul meu Sansa E250 a reusit performanta sa consume acumulatorul cam de 3 ori mai repede decat in mod normal. Fail !

Comenteaza pe Netuality.