Compania Google a anuntat ca a lansat un fond de investitii. Potrivit blogului companiei, Google Venture face parte din eforturile firmei "de a profita de resursele companiei pentru a sprijini inovatia si a incuraja companiile noi, promitatoare din domeniul tehnologiei". Informatia a fost anuntata si de orlando, care a precizat, citand Wall Street Journal, ca fondul va dispune in primul an de aproximativ 100 milioane de dolari.

"Credem ca putem descoperi companii tinere, cu un potential cu adevarat remarcabil pe care sa le ajutam sa se dezvolte in afaceri de succes", scriu cei de la Google.

"Din punct de vedere economic, vremurile sunt dificile, insa marile idei vin in orice moment. Credem ca actuala criza este un moment perfect pentru a investi in companii case apar acum si care au sansa sa fie noul lucru mare, iar noi vom munci din greu pentru a le gasi", afirma blogul celor de la Google.

Informatia a fost anuntata si de orlando, care a precizat, citand Wall Street Journal, ca fondul va dispune in primul an de aproximativ 100 milioane de dolari.

De asemenea, Google va renunta in perioada urmatoare la aproximativ 200 de oameni din vanzari, fara sa renunte insa la planul de a vinde reclama pe televiziuni si a lucra la un sistem de vanzari ce ar urma sa combine reclama pe Youtube cu reclama pe tv.