Hewlett Packard studiaza posibilitatea de a lansa un laptop cu sistemul de operare Android al Google, care e utilizat in prezent doar pe telefoane mobile, scrie The Wall Street Journal. Avantajul ar fi: sistemul de operare al Google este gratuit, in comparatie cu Windows, iar economia de bani conteaza cand vrei sa lansezi un laptop cat mai ieftin.

Satjiv Chahil - vicepresedinte la divizia PC a HP - a spus ca producatorul studiaza sistemul Android pentru a vedea in ce mod poate fi folosit la mini-laptop-uri.

Android e un sistem de operare bazat pe Linux si dezvoltat de Google. In prezent e utilizat pe un model al taiwanezilor de la HTC, G1, vandut de T Mobile. Pana la sfarsitul anului vor mai fi lansate telefoane HTC cu acest sistem, insa si Dell si-a anuntat dorinta sa-l foloseasca pentru un viitor smartphone.

Si producatori precum Samsung sau Motorola au promis ca vor lansa telefoane bazate pe sistemul Android. Un mare avantaj al sistemului este ca e gratuit, in comparatie cu Windows de la Microsoft, iar acest aspect e unul cheie pentru producatorii de netbook-uri care vor sa duca pretul aparatelor sub 200 de dolari si trebuie sa taie cat mai mult din costuri, inclusiv sa nu plateasca pentru a folosi un sistem de operare - cum ar fi cel al Microsoft.

Partea negativa pentru Android este ca lumea s-a obisnuit sa aiba Windows pe PC-uri, dar daca platforma Google patrunde pe cat mai multe telefoane ar putea sa se obisnuiasca tot mai multa lume cu el.