IBM si-a redus oferta de preluare a Sun Microsystems, oferind in prezent 9,55 dolari pentru o actiune Sun, cu aproape un dolar mai putin decat oferta initiala, au declarat pentru Wall Street Journal (WSJ) surse apropiate procesului. La acest pret revizuit, Sun este apreciata la aproape sapte miliarde dolari, cu circa 750 milioane dolari mai putin, dar tot ar fi cea mai mare tranzactie din istoria IBM. Potrivit unor surse Bloomberg, IBM vrea sa anunte preluarea Sun pe 6 aprilie.

WSJ: Exista totusi posibilitatea ca discutiile sa esueze. Bloomberg: IBM vrea sa anunte preluarea Sun pe 6 aprilie

In schimbul acestei reduceri de pret, Sun cere asigurari ca IBM sa faca tot posibilul pentru a incheia aceasta tranzactie chiar daca va intampina obiectii serioase din partea autoritatilor de reglementare, sustin sursele WSJ. Potrivit acelorasi surse, un acord ar putea fi anuntat curand, existand totusi posibilitatea ca negocierile de preluare sa esueze.

Pe de alta parte, surse apropiate procesului au declarat pentru Bloomberg ca IBM intentioneaza sa anunte preluarea Sun Microsystems pe 6 aprilie. O fuziune intre cele doua companii ar crea un gigant care ar controla 65% din piata de servere Unix, estimata la circa 17 miliarde dolari, pozitie dominanta despre care analistii sustin ca ar putea genera o cercetare atenta din partea autoritatilor de reglementare si ingrijorari din partea clientilor, potrivit Reuters.

Daca IBM va cumpara Sun, ar fi cea mai importanta achizitie din istoria sa, peste preluarea Cognos, de anul trecut, tranzactie in valoare de cinci miliarde dolari.