Profitul net al Intel a scazut cu 55% in primele trei luni ale anului, spre 650 milioane dolari, iar vanzarile s-au dus in jos cu 26%, la circa 7 miliarde dolari, scrie Bloomberg. Cel mai mare producator mondial de procesoare nu a dat prognoze financiare pentru intreg anul 2009 din cauza fragilitatii mediului economic.

Profitul net al companiei a scazut in primul trimestru la 647 milioane dolari, fata de 1,44 miliarde dolari in perioada similara din 2008, in timp ce vanzarile s-au dus in jus cu 26%, la 7,15 miliarde dolari. “Consideram ca vanzarile de PC-uri si-au revenit in primul trimestru si ca industria se reindreapta catre rezultatele obisnuite pentru aceasta perioada a anului”, a spus Paul Otellini, CEO Intel. Totusi, compania spune ca situatia economica este fragila si nu a dat estimari pentru restul anului.

"Din cauza incertitudinii economice si posibilitatii limitate de a prezice, Intel nu ofera perspective asupra venitului de aceasta data. In scopuri interne, compania preconizeaza venituri aproximativ egale cu cele din T1", se spune intr-un comunicat.

Bloomberg noteaza ca in al doilea trimestru, rezultatele Intel sunt in general un pic mai slabe decat in primul, dar isi revin in al treilea trimestru, cand producatorii de PC-uri cresc comenzile, in asteptarea vanzarilor mai mari determinate de inceperea anului scolar.

Intel are circa 80% din piata procesoarelor, mult peste concurentul AMD.