Site-ul de licitatii online Ebay a anuntat ca va prelua controlul asupra companiei coreene concurente Gmarket, pentru care ofera 24 dolari pe actiune, intr-o operatiune care releva valoarea companiei coreene: 1,2 miliarde dolari. Yahoo care detine circa 10% din Gmarket a anuntat ca-si va vinde participatia catre Ebay, urmand sa obtina cam 120 milioane dolari, scrie challenges.fr.

Conform acordului semnat, Ebay va detine cel putin 67% din compania coreeana. Ebay a prezenta in Coreea de Sud prin filiala sa Auction, insa cel mai mare jucator de pe piata este Gmarket, impreuna cu care va detine 37% din piata de licitatii online in tara asiatica.

Si Yahoo, care detine 10% din Gmarket, s-a aratat gata sa vanda paticipatia catre eBay. Americanii isi vor combina operatiunile filialei cu cele ale Gmarket in Coreea, dar site-urile vor ramane separate.

Coreea de Sud e a sasea piata mondiala pentru comertul electronic, aproape toate gospodariile avand conexiune la internet. Primele cinci sunt: SUA, Germania, Marea Britanie, China si Japonia.