Google a anuntat profit net in crestere cu 9%, la peste 1,4 miliarde dolari si venituri mai mari cu 6% pentru primele trei luni din 2009, in comparatie cu perioada similara din 2008, noteaza AFP. Totusi, pentru prima oara rezultatele au fost mai slabe decat in trimestrul precedent, insa cei de la Google spun ca lucrurile merg bine.

Compania din Mountain View, California a anuntat profit net de 1,42 miliarde dolari, fata de 1,31 miliarde dolari in 2008, iar veniturile au ajuns la 5,51 miliarde dolari, cu 6% peste primul trimestru din 2008, dar cu 3% sub ultimul sfert al lui 2008.

Actiunile companiei au crescut, chiar daca rezultatele din primul trimestru au fost mai slabe decat in trimestrul precedent pentru prima oara in istoria companiei.

Eric Schmidt, CEO al Google, spune ca rezultatele sunt bune daca tinem cont de duritatea recesiunii. El a adaugat ca cifrele demonstreaza ca modelul de afaceri al Google este unul foarte bun.

Compania a obtinut 52% din venituri - 2,88 miliarde dolari - din afara SUA.

Seful Google a refuzat sa comenteze informatiile cum ca YouTube s-a inteles cu cateva studiouri si va pune pe site emisiuni si filme intregi. Cateva bloguri de tehnologie au scris ca Google s-a inteles cu Sony Pictures si alte companii pentru a putea pune pe YouTube emisiuni si filme intregi.