Apple Inc. a retras miercuri de pe magazinul virtual iTunes un joc pentru iPhone denumit "Baby Shaker", prin care utilizatorii erau invitati sa opreasca un copil din plans prin scuturarea puternica a aparatului telefonic, relateaza foxnews.com.

In descrierea jocului pe iTunes se arata: "Vezi cat de mult poti suporta plansetul adorabil al acestui copil inainte de a gasi un mod pentru a-l reduce la tacere!". Imediat ce proprietarul iPhone-ului scutura puternic aparatul, plansetul se opreste iar peste ochii copilului apar doua X-uri rosii.

Reactia publicului a fost insa negativa, o serie de organizatii precum National Center on Shaken Baby Syndrome si Sarah Jane Brain Foundation condamnand Apple pentru faptul ca a aprobat vanzarea acestui joc, pentru suma de 99 de centi.

Jocul a fost conceput de Sikalosoft, companie care a realizat si aplicatia "Dice Mosaic", care converteste fotografiile digitale color in poze alb-negru compuse din zaruri.

Sikalosoft nu a facut niciun comentariu, dar aplicatia "Baby Shaker" a fost stearsa de pe site-ul companiei miercuri.

Purtatorul de cuvant al Apple, Natalie Kerris, a precizat ca "Baby Shaker" a fost pus in vanzare luni, confirmand ca Apple a retras-o de la vanzare miercuri.