Am incercat sa “decodez” informatiile furnizate de Charles Phillips de la Oracle in prezenta lui Schwartz si publicate de The Register, scrie Adrian Spinei pe blogul Netuality.

Platforma Java ramane deschisa, ajutand business-ul de middleware al Oracle. Produsele pe embedded si mobile sunt “excitante”. Deci adio applets, JavaFX, iar ce s-a facut pe zona mobile probabil merita vandut.

Nu vom ucide MySQL, dar ii vom ajuta pe clienti sa migreze spre produsele noastre atunci cand vor fi pregatiti. Clientii vor folosi acest produs doar ca sa invete SQL. No comment.

Se va reduce din personal, suntem gata sa luam decizii dure atunci cand le va veni vremea. Normal, se intampla cam la orice achizitie, dar acum in perioada de criza…

Nu putem comenta asupra viitorului OpenOffice. Daca taie sponsorizarile incet-incet si realoca sau concediaza oamenii focusati pe suita Oracle face o mare greteala. De supravietuit OpenOffice va supravietui, dar este nevoie de un corporate sponsor serios.

Ii vom ajuta pe clienti sa-ti construiasca propriile lor servicii de cloud computing. Cu alte cuvinte, adio project Caroline si mare parte din initiativele Sun din zona cloud computing.

Vom continua sa suportam si sa dezvoltam platformele hardware ale Sun. N-a precizat ca vor face acest lucru pana cand - desigur - le vor vinde.

Sincer, nimic din ce face Oracle nu ma surprinde. Este o companie profitabila care intentioneaza sa ramana asa, iar initiativele de sprijin a comunitatii open-source si a unor produse care nu au potential puternic de crettere nu au nici un beneficiu concret pe termen scurt, mai ales acum in plina criza economica.

Citeste integral si comenteazablogul Netuality.