Site-ul de micro-blogging Twitter devine tot mai popular si in consecinta, creste numarul zvonurilor legate de companii care doresc sa il cumpere. S-a spus de Facebook cu o oferta de 500 milioane dolari, de Google care ar da 250 de milioane, iar la "coada" s-a asezat si Apple care ar da 700 milioane dolari, scriu site-urile TechCrunch si Valleywag. The Guardian se indoieste insa ca e vreo urma de adevar in cele postate.

TechCrunch scrie ca discutiile dintre Apple si Twitter sunt in faza avansata si ca achizitia va fi anuntata la inceput de iunie cu ocazia unei adunari a dezvoltatorilor Apple. Totusi, TechCrunch exprima indoieli in acelasi articol, precizand ca alte persoane intrebate spun ca nu au cunostinta de discutii, iar daca Twitter le-a purtat, a facut-o in mare secret.

Site-ul Valleywag scrie si el ca negocierile sunt cat se poate de serioase, insa si el isi exprima indoieli, intrebandu-se ce nevoie are Apple de Twitter, mai ales ca site-ul de microblogging e foarte popular in randul utilizatorilor de iPhone si acum, cand Twitter nu e sub umbrela Apple.

Ziarul britanic The Guardian trece in revista cele scrise de bloguri si conchide ca informatia nu are samanta de adevar: Apple cumpara companii de care are nevoie, pentru tehnologii touch-screen sau pentru software dedicat muzicii, spre exemplu, iar Twitter nu e in sfera de interes a Apple.

The Guardian mai noteaza ca daca Apple chiar ar purta negocieri cu Twitter, ar avea multe obstacole de infruntat, cum ar fi concurenti precum Google, Microsoft si poate Yahoo, care ar putea integra mult mai bine Twitter in operatiunile lor.