Microsoft a notificat marti peste 3.000 de angajati din intreaga lume ca vor fi disponibilizati, informeaza CNet, citand o sursa apropiata procesului. Impactul va fi minim pentru Romania si se va concretiza intr-un numar mic pozitii care vor fi eliminate din mai multe unitati de business, a declarat, pentru HotNews, directorul general al Microsoft Romania, Calin Tatomir.

"Acest anunt facut de corporatia Microsoft are impact si in filiala din Romania. Asa cum am spus mereu, analizam permanent impactul conditiilor economice asupra business-ului nostru de vanzari si marketing. Impactul este minim si se concretizeaza intr-un numar mic pozitii care vor fi eliminate din mai multe unitati de business", precizat Calin Tatomir.

Directorul Microsoft Romania precizeaza insa ca filiala va continua sa angajeze oameni "in domenii cheie, in functie de evolutia pietei".

"Ca parte a planului de crestere a eficientei si de reducere a costurilor, anuntat in ianuarie 2009, azi (marti. n.r.) a fost anuntata eliminarea mai multor pozitii, in mai multe zone ale companiei. Aceste masuri sunt o continuare a planului din ianuarie 2009 care prevede eliminarea a 5.000 de pozitii pina in iunie 2010. Eliminarea pozitiilor este intotdeauna dificila. Consideram ca aceste masuri sunt necesare pentru a gestiona business-ul companiei corespunzator climatului economic actual", a mai declarat Calin Tatomir.

Microsoft a anuntat in ianuarie ca va reduce 5.000 de locuri de munca in urmatoarele 18 luni. La momentul respectiv, gigantul a facut 1.400 de disponibilizari, iar prin noile disponibilizari ajunge deja la 4.400 de locuri de munca reduse. Aceeasi publicatie revine cu e-mailul sefului Microsoft, Steve Ballmer, catre angajati, in care acesta explica faptul ca este a doua faza a planului anuntat in ianuarie.

Steve Ballmer, CEO al Microsoft, spune, in mailul trimis angajatilor, ca ii este greu sa le spuna oamenilor ca vor ramane fara locuri de munca, mai ales ca succesul Microsoft a fost cladit pe talent si multa munca.

Decizia va afecta atat angajati din SUA cat si din alte parti ale lumii. "Vom continua sa monitorizam impactul crizei economice asupra companiei si, daca va fi necesar, vom lua noi masuri ca parte aal planului de a reduce costurile, inclusiv eliminarea unor alte locuri de munca", mai spune Ballmer.

Compania si-a anuntat la sfarsitul lui aprilie rezultatele financiare pentru primul trimestru, afisand o scadere de 32% a profitului, spre 2,98 miliarde dolari si o diminuare cu 6% a vanzarilor, spre 13,6 miliarde dolari.

Microsoft nu a oferit Informatii despre numarul de pozitii la nivel de tara, zona sau unitati de business.