Vedeta americana de televiziune Jimmy Fallon a fost desemnata, marti, 'Personalitatea anului' in cadrul premiilor Webby, supranumite si Oscarurile Internetului, cele mai importante premii internationale acordate pentru realizari majore in mediul online, anunta Reuters.

Castigarea acestui premiu de catre Fallon, care mentine un contact permanent cu fanii prin intermediul Twitter.com si al blogului sau, vine la un an dupa ce un alt actor de comedie, Stephen Colbert, a fost desemnat 'Person of the Year' pentru modul amuzant in care a reusit sa foloseasca internetul.

Cea de-a 13-a editie a Oscarurilor Internetului l-a desemnat pe Trent Reznor, vocalul trupei Nine Inch Nails, 'Artistul anului', pentru decizia de a permite descarcarea gratuita a albumului din 2008, "The Slip", de pe site-ul trupei.

Seth MacFarlane, creatorul show-ului animat de televiziune "Family Guy", a fost desemnat Film and Video Person of the Year pentru serialul disponibil doar pe internet "Cavalcade of Cartoon Comedy".

Twitter a castigat premiul 'Breakout of the Year'.

Guardian News & Media a castigat trei premii Webby, inclusiv 'Cel mai bun ziar online', pentru a patra oara in ultimii cinci ani.

BBC a fost desemnat cel mai bun site de stiri si a reusit sa castige un premiu si la categoria "lifestyle", pentru iniţiativa privind schimbările climatice - Bloom.

National Public Radio din SUA a castigat sapte premii Webby, in timp ce New York Times si NBC au castigat sase premii, pentru oferta online.

Cel mai bun blog de afaceri este 5 Blogs Before Lunch, in timp ce Digg a fost desemnat cel mai bun site de socializare. Premiul pentru Cea mai buna comunitate online a mers la Flickr, detinut de Yahoo.

Webby Awards sunt acordate de International Academy of Digital Arts and Sciences, un juriu format din 600 de membri. Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc in 8 iunie.