Toshiba a terminat anul fiscal 2008-2009 cu pierderi de 3,5 miliarde dolari, cele mai mari din istoria companiei, iar estimarile indica pierderi si pentru anul fiscal curent, scrie Associated Press. Si vanzarile au scazut in anul fiscal aprilie 2008 - martie 2009, cu 13%, spre 67,2 miliarde dolari.

Dupa ce in anul fiscal incheiat in martie 2008 Toshiba a avut profit de 1,2 miliarde dolari, anul trecut a avut pierderi mari, 3,5 miliarde dolari, dupa ce vanzarile au scazut mult in sectoarele semiconductori, echipamente digitale si aparate electrocasnice.

Pentru primele trei luni ale anului, Toshiba a afisat pierderi de 1,9 miliarde dolari si vanzari de 18,5 miliarde dolari. Compania estimeaza ca anul fiscal curent se va incheia cu pierderi mai mici, de jumatate de miliard de dolari si crede ca vanzarile vor urca putin, spre 68 miliarde dolari, datorita imbunatatirii business-ului pentru procesoare in domeniul telefoanelor mobile si pentru aparate electrocasnice.

Toshiba anuntase in ianuarie ca va renunta la 4.500 de angajati si va amana sau chiar renunta la unele investitii la uzinele de procesoare.