Romanii din Second Life au ajuns pe locul 15 in topul natiunilor ca numar de utilizatori, iar tara noastra a depasit state cu populatie mult mai mare precum China, Rusia sau India Acum doi ani Romania era pe locul 31, dar a avansat datorita lansarii in decembrie anul trecut a Bucurestiului Virtual, o replica a centrului capitalei, spune Aura Tatu Business Developer Chase Corp.

Romania ocupa locul 15 in topul utilizatorilor, in martie fiind inregistrate peste 10.000 de IP-uri conectate la Second Life din tara noastra. SUA a avut cel mai mare numar de IP-uri, peste 350.000, urmata de Germania si Marea Britanie, cu peste 50.000. Romania a devansat tari precum Rusia, Turcia si China.

"Statistica masoara strict utilizatorii care se conecteaza din Romania, pe baza IP-ului. La acestia, se adauga si romanii care se conecteaza din strainatate (destul de multi dupa estimarile noastre). Utilizatorii unici sunt cei care s-au conectat in decursul lunii martie, numarul de conturi active fiind mult mai mare. Lansarea Virtual Bucharest si promovarea de care a beneficiat proiectul in media offline au contribuit semnificativ la acesta crestere”, a spus Aura Tatu.

Bucurestiul Virtual din Second Life are 65.000 de metri patrati, e o insula si s-a lansat in decembrie anul trecut. Sunt reprezentate cateva strazi din centru, exista si un bloc cu patru apartamente cu vedere spre Piata Revolutiei, dar si o zona de socializare unde utilizatorii noi pot invata de la oameni mai cu experienta cum sa construiasca diverse lucruri in Second Life.

Dezvoltatorii au incercat sa atraga utilizatorii cu diverse lucruri, au facut in februarie vara in Bucurestiul virtual, au organizat o vanatoare de oua la Paste, iar la vara ar putea sa aduca iarna in Capitala virtuala, pentru a mai atrage utilizatori.

Bucurestiul "plutitor" din Second Life e gandit ca un spatiu pentru socializare, pentru distractie, fiindca numai daca se intampla mereu ceva poate fi crescut numarul de vizitatori. Trebuie mentionat ca tehnic este posibila prezenta simultana a 100 de oameni in orasul virtual, fiindca peste acest numar apar probleme tehnice.

Second Life e vazut de foarte multi ca fiind un joc, desi spre deosebire de jocurile video, nu exista o anumita misiune ce trebuie indeplinita, ci fiecare poate face ce vrea, interactionand cu alti utilizatori care intra din toate colturile lumii.

Pentru multi, Second Life nu mai este de mult un simplu joc. Sunt oameni care si-au abandonat job-urile din viata reala pentru a face bani reali din vanzarea de obiecte virtuale in Second Life.

Ar fi de spus ca Second Life a fost subiectul unor stiri sumbre in ultima vreme. Exista oameni care si-au stricat casniciile din cauza ca si-au prins partenerul de viata la "flirt" pe Second Life. Au fost si amenintari cu moartea, au fost si procese, insa - desi SL poate crea dependenta, totul depinde de puterea utilizatorului de a spune stop la timp.

In orice caz, Second Life e un mod de socializare mult mai interesant decat simplul chat. Pe plan mondial exista circa 16 milioane de conturi la Second Life, iar despre numarul exact al romanilor e greu de spus, insa se estimeaza ca sunt cam 40-50.000 de conturi initiate din tara noastra.