Producatorul de electronice Hitachi a raporat in anul fiscal incheiat in martie pierderi de 8,1 miliarde dolari, cele mai mari din istoria unei companii japoneze de tehnologie, pe fondul prabusirii vanzarilor, noteaza BBC. NEC - un alt mare producator de electronice - a raportat pentru aceeasi perioada pierderi nete de 3 miliarde dolari, scrie AFP

Hitachi e pentru al treilea an consecutiv pe pierderi, nivelul de 8,1 miliarde dolari e nemaintalnit, iar pentru anul fiscal curent estimarea indica 3 miliarde pierderi. In anul fiscal recent incheiat si veniturile au scazut spre 100 miliarde dolari.

Hitachi anuntase in ianuarie ca va renunta la 7.000 de angajati si nu crede ca economia isi va reveni decat in 2010, in cel mai bun caz.

Un alt mare producator de electronice, NEC a afisat pierdei mari, 3 miliarde dolari pentru anul fiscal 2008 - 2009, dupa ce in anul precedent avusese profit. Si veniturile au scazut anul trecut cu 9%, spre circa 45 miliarde dolari. Totusi, compania estimeaza ca anul acesta va putea scoate un profit net de 100 milioane dolari, dupa ce va pune in practica masuri dure de reducere a costurilor.