PC-uri cu sistemul de operare Windows 7 al Microsoft vor fi disponibile pe plan mondial pana la finalul acestui an, a confirmat compania. Recent s-a lansat o versiune de test a noului sistem de operare, in vara e foarte posibil ca versiunea finala sa ajunga la producatorii de PC-uri, iar sistemul va fi la vanzare spre finele anului, scrie Reuters.

Microsoft a dat pana acum informatii vagi despre data lansarii noului sistem, insa spune ca reactiile de dupa lansarea versiunii de teste RC (release candidate) sunt pozitive si PC-urile cu succesorul lui Vista vor fi in vanzare pana-n sarbatorile de iarna.

Microsoft spune ca multi ar vrea ca sistemul sa fie lansat oficial cat mai repede, insa compania sustine ca nu se grabeste si vrea ca varianta finala sa fie cat mai buna calitativ.

Microsoft a lansat in ultimele doua saptamani versiunea de test release candidate pentru dezvoltatori dar si pentru public. Dupa ce va mai face modificari variantei actuale, Microsoft va da producatorilor varianta finala (release to manufacturing - RTM) pe care companiile o vor instala pe PC-uri.

Partenerii vor decide cand or sa lanseze computere cu Windows 7, insa daca totul merge bine, in circa trei luni se va intra in fazele finale ale procesului RTM.

Presa a scris ca Windows 7 ar putea ajunge in magazine chiar in octombrie, lucru care nu ar fi imposibil si ar ajuta compania sa profite de vanzarile care la final de an cresc in general.

Vista, lansat in ianuarie 2007, a fost perceput de multi ca fiind greoi si complicat, existand si plangeri legate de incompatibilitatea cu multe aplicatii si de faptul ca mergea extrem de greu pe PC-uri cu mai putine resurse.

Intr-un interviu acordat recent Hotnews.ro, Calin Tatomir, seful Microsoft Romania, a declarat ca Windows 7 va ajunge in tara in primele luni ale lui 2010 cu varianta in limba romana, iar principalele calitati vor fi rapiditatea si interfata mult mai prietenoasa cu utilizatorul.