Peste 100 de programatori si designeri web din tara au participat luni la evenimentul DevWorld organizat de IDG Romania si au putut afla ultimele tendinte din domeniu, participand la ateliere de lucru si prezentari.

IDG Romania, in colaborare cu Republika, a organizat ieri, 11 mai, DevWorld, evenimentul dezvoltatorilor web din Romania, gandit sa ofere participantilor expertiza unora dintre cei mai cunoscuti specialisti in online development.

Peste 100 de programatori si designeri web din toata tara prezenti la eveniment au asistat la prezentari de tendinte si noutati, precum si la workshop-uri. Scalabilitatea aplicatiilor web - Practici si recomandari, Cum sa-ti faci urmatorul site in Drupal sau Wireframing si grid-based design au fost cateva dintre temele abordate prin demonstratiile practice de catre specialistii din industrie. Gazda workshop-urilor de programare a fost Orlando Nicoara, in timp ce workshop-urile dedicate web designului au fost moderate de Dragos Novac.

In cea de-a doua parte a zilei s-a desfasurat un talkshow cu tilul - "Confruntarea dezvoltatorilor - Programatori vs. Designeri", moderat de Bobby Voicu, care i-a avut ca invitati pe Ovidiu Boc, Marius Deak, Alex Lapusan, Mircea Scarlatescu si Stefan Szakal.

“Prin DevWorld ne-am propus sa-i aducem in fata pe cei care in general stau in spatele proiectelor online si sa le oferim oportunitatea de a se intalni si de a face schimb de experienta. Ne bucuram ca am reusit prin acest eveniment sa aducem nume grele din industrie, de la care participantii au avut cu siguranta foarte multe de invatat!”, declara Adriana Cocic, Online Manager IDG Romania.