Google si-a cerut scuze si spune ca o eroare din sistemele sale este vinovata pentru intreruperea timp de o ora a unor servicii ale companiei, joi, scrie presa internationala. Circa 14% din utilizatorii aplicatiilor Google au avut probleme, iar Wall Street Journal scrie ca situatia e jenanta. BBC scrie ca desele probleme ale Google sunt ingrijoratoare pentru cei care stocheaza multe informatii importante prin aplicatiile companiei americane.

Joi, pentru o ora foarte multe aplicatii Google, precum Apps, Gmail, motorul de cautare sau Google News au functionat extrem de greu sau chiar nu au mers, din cauza unei erori de sistem prin care o mare parte din trafic a fost redirectionat catre Asia, cauzand un mare "blocaj".

Google admite ca e deranjanta intamplarea, mai ales ca a tot promis in ultimele luni ca vrea ca serviciile sale sa fie mai rapide si sa functioneze ireprosabil. Cu toate acestea, si in februarie Gmail, si alte servicii au fost in "pana" circa o ora, starnind un urias scandal.

BBC citeaza analisti care spun ca e ingrijorator ce s-a intamplat: daca si gigantul Google are des astfel de probleme, e grav pentru cei care se bazeaza mult pe Gmail in activitatile de zi cu zi sau pentru cei care vor sa acceseze aplicatii de business stocate pe site-urile companiei.

Si pe Twitter, "pana" de la Google a fost subiect aprig disputat. Problemele din februarie nu au fost primele de amploare pentru Google. In ianuarie, alte "defectiuni" tehnice au impiedicat milioane de utilizatori sa acceseze pentru scurt timp rezultatele motorului de cautare.