Sony va renunta la jumatate dintre cei 2.500 de furnizori de la care cumpara componente, pentru a face economii de 5,3 miliarde dolari in urmatorii doi ani, scrie Financial Times. Compania vrea sa-si reduca bugetul de achizitii cu 20% in primul an si vrea sa negocieze cumpararea de componente la preturi mai mici de la furnizorii ramasi.

Reteaua de furnizori contine in prezent 2.500 de companii, dar scopul este sa ajunga la 1.200 in martie 2011. Decizia e similara cu cea luata acum un deceniu de seful Nissan, Carlos Ghosn care a decis ca in trei ani sa injumatateasca numarul de companii de la care cumpara componente, iar planul a readus producatorul auto pe linia de plutire.

Sony a avut pierderi operationale de 2,4 miliarde dolari in anul fiscal incheiat in martie, iar anul acesta estimeaza pierderi de 1,1 miliarde dolari. Ar fi pentru prima oara in ultima jumatate de secol cand Sony are doi ani consecutivi cu pierderi.

Japonezii vor renunta la 16.000 de angajati si vor inchide 8 din cele 57 de fabrici, in ideea de a-si scadea cheltuielile fixe cu 3 miliarde dolari.

Sony nu a dat detalii despre zonele geografice de unde vrea sa renunte la furnizori ci s-a marginit sa spuna ca vor ramane cei care vor fi capabili sa livreze in timp util ce are Sony nevoie.