Carol Bartz, CEO al Yahoo!, spune ca o vanzare a diviziei! de internet search sau o fuziune cu operatiunile altei companii sunt scenarii posibile, insa numai daca ofertantul are "tone" de bani si tehnologia potrivita, scrie Reuters, citand declaratii facute la conferinta All Things Digital. In plus, sefa Yahoo! a confirmat ca se mai poarta discutii cu Microsoft, dar reduse ca intensitate.

Anul trecut s-a petrecut o adevarata telenovela Microsoft si Yahoo!, Microsoft a facut de mai multe ori oferte celor de la Yahoo!, insa au fost de fiecare data refuzati, din motive financiare. S-a speculat mult, s-a scris ca si alte companii ar fi extrem de interesate de Yahoo!, insa nimic nu s-a concretizat.

Totusi, lucrurile nu par sa se fi linistit. CEO-ul Yahoo! spune ca ar vrea sa vanda divizia de internet search catre o companie care sa ofere "tone" de bani, sa vina cu tehnologia potrivita si sa ofere date suficiente. Bartz a confirmat ca inca se mai poarta mici discutii cu Microsoft pentru un eventual parteneriat in domeniul cautarii pe internet.

Google are 60% din piata motoarelor de cautare in SUA, iar Yahoo! circa 20%. Microsoft are numai 8% si de aceea cauta o solutie pentru a-si imbunatati pozitia. E de asteptat ca joi, la aceeasi conferinta, Microsoft sa dezvaluie noul motor de cautare cu optiuni interesante, gandite sa-l faca atractiv.