Hewlett-Packard Co a anuntat ca in urmatorii doi ani va renunta la 5.700 de angajati in zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), parte a unui program de reducere a costurilor determinat de vanzarile tot mai slabe, scrie Reuters. HP are 80.000 de angajati in EMEA si planuieste mutarea in Cehia a unor capacitati de productie din UK si Germania.

HP anuntase pe 19 mai ca planul global indica suprimarea a 6.400 de locuri de munca in lume, dupa ce firmele si-au redus cheltuielile pentru imprimante, computere si servicii IT.

La sfarsitul lui aprilie compania avea circa 80.000 de angajati in zona EMEA, iar planul de restructurare pentru regiune include si mutarea la anul in Cehia a unor fabrici care produc servere in Germania si Marea Britanie.

Planul de reducere a locurilor de munca va afecta toate fabricile HP din regiune, dar inca nu s-a anuntat cati oameni vor fi disponibilizati din fiecare tara. Mai intai se vor purta discutii cu sindicatele si se va tine cont de legislatia locala. Primele discutii se vor purta in iunie, iar mai multe informatii vor fi disponibile in iulie.

In trimestrul fiscal inchieat la 30 aprilie, HP a inregistrat profit de 1,7 miliarde dolari si venituri de 27 miliarde dolari.