Acer, al treilea mare producator mondial de computere, va incepe sa vanda in trimestrul trei din acest an un netbook (mini-laptop) low-cost pe care va rula sistemul de operare open-source Android al Google, acesta fiind primul mare producator care ofera computere cu aceasta platforma de operare, informeaza Bloomberg. Fara a da informatii despre pret, Jim Wong, seful diviziei de produse IT al ACER, a precizat ca noul netbook va fi echipat cu microprocesorul Atom al Intel si va avea aceleasi componente ca modelul Aspire One, singura diferenta fiind sistemul de operare.

Netbook-ul va fi mai ieftin decat modele similare bazate pe sistemul de operare Windows al Microsoft, a mai spus Wong, fara a da mai multe detalii.

Seful Acer, J.T. Wang a anuntat in luna aprilie a acestui an ca se asteapta ca vanzarile trimestriale ale companiei sa creasca cu pana la 30%, gratie netbook-urilor low-cost produse. Platforma Android a Google a fost lansata in luna septembrie a anului trecut, initial ca sistem de operare pentru telefoanele mobile.

Asustek Computer a dezvoltat de asemenea un netbook cu sistem de operare Android dar nu a dorit sa-l prezinte in aceasta saptamana la targul Computex din Taipei, a anuntat marti Jonney Shih, seful Asustek, fara a da mai multe explicatii.

Vanzarile de netbook-uri, mini-laptop-uri cu preturi sub 500 dolari, sunt asteptate sa se dubleze in acest an, pana la 21 milioane unitati, in conditiile in care piata globala de computere scade cu 12%, potrivit estimarilor facute in luna martie din acest an de compania de cercetare si consultanta Gartner.