Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a lansat marti conceptul e-Romania, un portal national care va asigura facilitati extinse de informare si care urmareste ca toate institutiile publice, dar si un numar tot mai mare de cetateni sa aiba acces la internet. Portalul a fost lansat in prezenta premierului Emil Boc si a altor membri ai Guvernului.

Portalul contine subsistemele e-Administratie, e-Guvernare, e-Sanatate, e-Educatie, e-Cultura, impartite pe patru niveluri importante si presupune descarcarea si obtinerea tuturor documentelor, prin intermediul celor peste 3.500 de site-uri apartinand comunelor si oraselor din Romania.

Astfel, in fiecare resedinta de judet si in marile orase vor fi instalate puncte de legatura la internet wireless in parcuri, institutii publice sau in universitati. De asemenea, pana la sfarsitul anului 2012, toti cetatenii vor avea acces la un punct fix de telefonie.

Portalul national e-Romania a fost lansat in prezenta premierului Emil Boc si a altor membri ai Guvernului. A fost organizat un tur inedit al Romaniei, cu informatii referitoare la institutiile subordonate sau din coordonarea Ministerului Comunicatiilor.