Producatorul de echipamente de telecomunicatii canadian Nortel, plasat, din ianuarie, sub protectia justitiei fata de creditori, a anuntat ca va vinde cea mai mare parte a activitatilor wireless catre Nokia Siemens Networks, pentru 650 milioane de dolari americani, relateaza AFP.

Grupul a precizat, intr-un comunicat publicat vineri seara, ca se afla in discutii avansate pentru vanzarea restului de divizii pe care le mai detine si ca va cere sa fie radiat definitiv de la cotatia Bursei din Toronto, adaugand ca se asteapta la o suspendare a titlurilor luni dimineata.

Acest anunt sugereaza, pur si simplu, lichidarea celei mai puternice companii a industriei canadiene care, in termeni de capitalizare, detinea aproape o treime din Bursa din Toronto la inceputul anului 2000.

Prin vanzarea diviziilor CDMA si LTE catre Nokia, Nortel a adaugat ca "cel putin 2.500 de angajati vor avea ocazia sa continue sa lucreze" pentru compania finlandeza.

Compania canadiana cu sediul la Toronto este cel mai mare furnizor de aparatura telefonica de pe continentul american. In anul 2000, Nortel a fost cea mai valoroasa companie canadiana, avand o capitalizare de 250 miliarde dolari, care a scazut in prezent la sub 275 milioane dolari.